Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 155 1.8 8V Silverstone - технически данни ??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 155 1.8 8V Silverstone - технически данни ??

След ожесточена борба с гугъл и разни сайтове(многократно), не успях да се докопам до достоверна информация за Алфа 155 1,8 8V SILVERSTONE. Има разни щуротии, че била 138 коня и т.н., което определено е несериозно и невярно. Ако някой има някаква спецификация на модела, нещо истинско, много ще ме зарадва, ако го сподели.
    Търся нещо подобно, но да е вярно, че това е тотална измислица: http://free.hit.bg/kasparov/155%20Silverstone.jpg

Благодаря предварително !
    Last edited by Pastora; d.m.y г., 18:13.
    Arena Coast Customs

Силвърстоун е модел оборудване, а не модел двигател. Т.е. за теб са същие технически данни, които са а 155-ца от същата година.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от Flame
      Аз ти казах че тази алфа е по-специална и си уцелил с нея
      Лично за мен - това ми е колата

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
      Силвърстоун е модел оборудване, а не модел двигател. Т.е. за теб са същие технически данни, които са а 155-ца от същата година.
      Не е точно така, имам маслен радиатор примерно, а твоята го няма. Освен това със сигурност е по-лека, цитат:

The Silverstone was a lighter but no more powerful version of the 1.8, even though the race car it was homologating had a 2.0 litre engine. This seemingly curious anomaly came about because the 1.8 engine block, with its narrower bore allowed Alfa to use a longer stroke on the racing car and stay within the 2.0 litre capacity limit.
      The Silverstone was only available in either Alfa red or Black paintwork with plain, unpainted bumpers.
      Arena Coast Customs

Comment

Нека се придържаме къум техническата страна на въпроса - раздела за общи приказки е най-отгоре на страничката за 155.
        155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
        Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Eдва ли мотора е по-мощен от "обикновенна " 155-ца . За сметка на това салона е много як , а двата подлакътника дават класа Т'ва хубаво ама що отзад няма щори ?! Моята е '92 г.
          LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
          LANCIA THEMA 2.0 8V
          ALFA ROMEO 155 1.8 8V Silverstone
          ALFA ROMEO 155 1.9 turbo D

Comment

Първоначално публикувано от cobra_11 Покажи съобщение
            Eдва ли мотора е по-мощен от "обикновенна " 155-ца . За сметка на това салона е много як , а двата подлакътника дават класа Т'ва хубаво ама що отзад няма щори ?! Моята е '92 г.
            Като оборудване явно са сметнали, че няма нужда от щори, все пак се води уж спортна модификация, мотора е 129 коня, може би по-малко вече. Та потърсете, тъпо ми е, че карам автомобил и не знам какъв е.
            Arena Coast Customs

Comment

Да бе,верно че те имаха маслен радиатор,тва съм го забравил,а че е по-лека-още не мога да проумея от къде,при положение че е 1към 1 купето?!
              Ето какво намерих засега
              Attached Files
              Alfa 155 1.7,1.8 ex
              Alfa 166 2.4 3 ex
              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Първоначално публикувано от Flame Покажи съобщение
                Да бе,верно че те имаха маслен радиатор,тва съм го забравил,а че е по-лека-още не мога да проумея от къде,при положение че е 1към 1 купето?!
                Ето какво намерих засега
                изобщо не е 1:1 купето. Ако отворихш да видиш негова врата и една съответна врата на нашите купета, ще видихш че при нас има едни железни греди във вратите, които в старите купета липсват. И това е само част от раликите преди и след фейса. Отделно защо силвърстоун-а е по-лек от другите преди фейс 155 - нямам идея! Все нещо ще има из нета написано.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

С какво е по-различна от другите,та я водят спортна модофикация И кое ще и е по-лекото? Просто премерете две 55-ци на един кантар.

Comment

Ето какво намерих засега
                    Мерси, макар да съм го чел, но това си е спецификацията на 1,8 стандартна, а на доста места само загатват, че реално силвърстоуна бил като конкуренция на 2.0, поради олекотяването си. На Венци(VFTI) колата е 155 2,0 1320 кг без клима със стандартното оборудване(крик, гима и т.н.) , гледам колеги с 1,8 дават килограми по 1360 и нагоре... ?? Баси... да те заведа на същия кантар да ти премерим колата и да спра да пиша глупости

---------- Post added at 23:22 ---------- Previous post was at 23:20 ----------

Ето какво намерих засега
                    Първоначално публикувано от TS Покажи съобщение
                    С какво е по-различна от другите,та я водят спортна модофикация И кое ще и е по-лекото? Просто премерете две 55-ци на един кантар.
                    То и 1,8 MY SPORT се водят такива

The Silverstone was a lighter but no more powerful version of the 1.8, even though the race car it was homologating had a 2.0 litre engine.
                    Това изречение ме тревожи, ма данни няма.
                    Last edited by Pastora; d.m.y г., 23:25.
                    Arena Coast Customs

Comment

Може,то Булгарплод ми е близо.За тия греди знам при нас Ванка,имах предвид,че като цяло на външен вид Силвъра е 1 към 1 със "скинито"
                      Това е ревю на Силвърстоун,а за мойта знам че има по-къс диференциал,и затова е 126,5 к.с,а не 129к.с,както нормалната 1.8
                      Last edited by Flame; d.m.y г., 23:28.
                      Alfa 155 1.7,1.8 ex
                      Alfa 166 2.4 3 ex
                      155 1.8 MY 95 sport

Comment

Масления радиатор е зад десния фар за мъгла .
                        LANCIA DEDRA 2.0 8V Turbo INTEGRALE
                        LANCIA THEMA 2.0 8V
                        ALFA ROMEO 155 1.8 8V Silverstone
                        ALFA ROMEO 155 1.9 turbo D

Comment

А всъщност колата трябва да е със сплитер и такива 15-ки
                          Attached Files
                          Alfa 155 1.7,1.8 ex
                          Alfa 166 2.4 3 ex
                          155 1.8 MY 95 sport

Comment

А всъщност колата трябва да е със сплитер и такива 15-ки
                            Да, но не всички са предната маска, иначе мисля да си потърся такава, ако не - ще си поръчам, скъпо, но...колата си ми е удоволствие ежедневно А моята е без оригиналните 15" джанти, изчезнали са по трасето
                            Arena Coast Customs

Comment

Няма да ти хареса цената на сплитера повярвай ми
                              Alfa 155 1.7,1.8 ex
                              Alfa 166 2.4 3 ex
                              155 1.8 MY 95 sport

Comment

Working...
                              X